Foruma hoşgeldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

• FİVEMPLAY - FIVEM FORUM ADDRESS

Rehber SALTYCHAT KURULUM

NihatDeniz

ꜰɪᴠᴇᴍ ᴘʟᴀʏ
Yönetici
FivemPlay
Merhaba Arkadaşlar Bugün sizlere SaltyChat kurulumunu anlatacağım diğer konuların yeterli olmadığını düşündüğüm için tekrar detaylı bir anlatım ile sizlere sunmak isterim.

Oyuncular İçin Kurulum ;

- İlk öncelikle saltychat pluginini indirmeniz gerekiyor,

-
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

- Adım 1.
1.webp

- Adım 2.

1.webp

- Adım 3. Eğerki Teamspeak 3 programı açık ise Lütfen Kapatıp Açınız,

3.webp

- Adım 4. Eğerki Kurulumu Doğru Yaptıysanız Plugins kısmında salty chat kısmını görebilirsiniz,

4.webp

Sunucular İçin Kurulum ;

- İlk Öncelikle Saltychat scriptini indirmeniz gerekiyor,
-
Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

-

- Adım 1.
Verdiğim indirme linkindeki dosyaları indirip paketinizin resource dosyasının içine atınız,
server.cfg veya script.cfg script dosyalarının startlarını nerden veriyorsanız o kısma şu şekilde start veriniz ;

333.webp

- Adım 2.
Şimdi İse düzenlemeye sıra geldi,

-"ServerUniqueIdentifier": "", // Bu kısım Server İD'Si teamspeak 3 de belirtilen kısımda görebilirsiniz,

12.webp

-"IngameChannelId": , // Bu kısım ise Oyun Odası neresi ise onun id'sini yazmanız gerekmektedir,

13.webp

-"IngameChannelPassword": "nkysrp", // Bu kısım ise oyun odasının belirlediğiniz şifresini girmeniz gerekmektedir,

-"NamePattern": "[{serverid}] - NKYS RP", // Bu kısım oyun odasına Attığında yazıcağı isim kendinize göre düzenleyiniz,

14.webp

-Bu kısım ise Konuşma Tuşları Telsiz Tuşları gibi tuş atamaları yapılan kısım burası böyle kalabilir size kalmış,

-Dosyaların aralarında verdiğim SaltyNUI scriptini kendinize göre düzenleyiniz (Düzenliyeceğiniz kısım burası SaltyNUI/html/index 107. satırı kendinize göre düzenleyiniz.)

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

• Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Izgara görünümlü forum listesi

Forum listesindeki düzeni ızgara yada sıradan listeleme tarzındaki yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Resimli ızgara modu

Izgara forum listesinde resimleri açıp/kapatabileceğiniz yapının kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

• Zevkini yansıtan renk kombinasyonunu seç
    Arkaplan resimleri
    Renk geçişli arkaplanlar
Geri